Aikikai Aikido in Delft & Ypenburg
Aikido

Aikido

Aikido

Aikido is een Japanse krijgskunst voor het trainen van lichaam en geest door gezamenlijke oefening. Het wordt vaak vertaald als de weg van het verenigen van levensenergie├źn. Zijn oorsprong ligt in de eeuwenoude kunst van het zwaardvechten van de Samoerai ridders.

In Aikido wordt een aanval niet geblokkeerd maar omgeleid door vloeiende en schijnbaar moeiteloze bewegingen. Dit wordt bereikt door in de tegengestelde actie te gaan en ermee te voegen en tegelijkertijd kalm en gecentreerd te blijven.

We beoefenen Aikido op een dynamische, geconcentreerde en respectvolle manier. Er zijn geen wedstrijden in Aikido, en het gaat niet over winnen of verliezen, maar over persoonlijke groei in contact met anderen.

Na het opwarmen inclusief vallen en rollen, voeren we samen met een partner Aikido technieken uit, waarbij we afwisselend de rollen van aanvaller en verdediger op ons nemen, terwijl we ons de onderliggende principes van Aikido eigen maken. We gebruiken regelmatig houten zwaarden en stokken om de dynamiek van Aikido beter te vatten.