Aikido

Aikido is een Japanse krijgskunst voor het verenigen van lichaam en geest, en vertaalt zich grofweg naar de weg van het harmoniseren van energie├źn. De oorsprong van Aikido ligt in de eeuwenoude kunst van het zwaardvechten van de Samoerai ridders. In Aikido wordt een aanval niet geblokkeerd, maar omgeleid door middel van vloeiende en schijnbaar moeiteloze bewegingen. Dit wordt bereikt door in te gaan met de tegengestelde actie en tegelijkertijd kalm en gecentreerd te blijven.

We beoefenen Aikido op een dynamische, geconcentreerde en respectvolle manier om de Aikido technieken te leren terwijl we hen onderliggende principes internaliseren. Er zijn geen wedstrijden in Aikido, en het gaat niet om winnen of verliezen, maar om persoonlijke groei in samenwerking met anderen.

Na een warming-up, waarbij flexibiliteit, houding, beweging, vallen en rollen worden geoefend, voeren we samen met een partner de technieken uit door afwisselnd de rol van de aanvaller of de rol van de verdediger op ons te nemen. Ook oefenen we regelmatig met behulp van houten zwaarden en stokken, wat ons helpt om afstanden, lijnen en assen te doorgronden, terwijl we de martiale aspecten van Aikido benaderen.

Aikido