Training


We beoefenen Aikido op een dynamische, geconcentreerde en respectvolle manier, gebaseerd op de onderliggende principes van Aikido. Omdat er geen competities in Aikido zijn, gaat het niet om winnen of verliezen, maar om te verbeteren en vooruitgang te boeken in interactie met elkaar.

 

Woensdag 16:30-17:30 Alle niveaus
17:30-18:30 Gevorderden
TU Delft Mekelweg 8, Delft Sports card

 

Donderdag 20:00-21:30 Alle niveaus
De YP Oeverwallaan 130, Ypenburg (naast Delftse Hout) Gratis

 

Na de opwarming, waarin stretching, voetenwerk, centrering alsmede veilig rollen en vallen worden geoefend, leren we de verschillende aikido vormen en technieken samen met een partner door afwisselend de rol van de aanvaller of de verdediger uit te voeren.

Door werken met contact en interactie maken we ons in de loop van de tijd de fysieke en mentale houding eigen die uiteindelijk het verbinden van tegengestelde bewegingen en intenties mogelijk maakt. Dit proces wordt verder ondersteund door regelmatig met houten zwaarden en stokken te oefenen om beter afstanden, lijnen en draaiassen te begrijpen en om aan de martiale aspecten van Aikido te werken.

Dr. Martin Mühlenbrock is een ervaren en internationaal getrainde Aikido meester met een derdegraads zwarte band (sandan) alsook een competent en rijkserkend Aikido leraar (niveau 3). Mark Disco is een ervaren Aikido meester met een tweedegraads zwarte band (nidan) alsook een competent en rijkserkend Aikido assistent leraar (niveau 2).