Training

We beoefenen Aikido op een dynamische, gefocusseerde en respectvolle manier, waarbij de Aikido technieken worden ingezet om de onderliggende principes van Aikido te benaderen en te internaliseren. Omdat er geen competities in Aikido zijn, gaat het niet om winnen of verliezen, maar om in connectie met elkaar te oefenen en zich verder te ontwikkelen.

 

Woensdag
16:30-17:30 Alle niveaus (volwassenen)
17:30-18:30 Gevorderden (volwassenen)
Delft · Mekelweg 8 Abonnement (TU Delft)

 

Donderdag
20:00-21:30 Alle niveaus (volwassenen)
Ypenburg · Oeverwallaan 130 Contributie · eerste maand gratis

 

Na de opwarming, waarin stretching, voetenwerk, centrering alsmede veilig rollen en vallen worden geoefend, leren we de verschillende Aikido vormen en technieken samen met een partner door afwisselend de rol van de aanvaller of de verdediger uit te voeren.

Door werken met contact en interactie maken we ons in de loop van de tijd de fysieke en mentale houding eigen die uiteindelijk het verbinden van tegengestelde bewegingen en intenties mogelijk maakt. Dit proces wordt verder ondersteund door regelmatig met houten zwaarden en stokken te oefenen om beter afstanden, lijnen en draaiassen te begrijpen en om aan de martiale aspecten van Aikido te werken.

Dr. Martin Mühlenbrock is een geverseerde en internationaal opgeleide Aikido meester met een derdegraads zwarte band (sandan), evenals een ervaren en rijksgediplomeerde Aikido leraar. Mark Disco is een ervaren Aikido meester met een tweedegraads zwarte band (nidan), alsook een competent en rijksgediplomeerde Aikido assistent leraar.