Training

Nieuwkomers zijn op elk moment van het seizoen welkom. In het begin is het dragen van comfortabele sportkleding met een lange broek voldoende, of een witte vechtkunstpak indien beschikbaar. Tijdens de Aikido training wordt meestal Engels gesproken, maar ook Nederlands is mogelijk.

 

Woensdag
16:30-17:30 Alle niveaus volwassenen
17:30-18:30 Gevorderden volwassenen
Delft · Mekelweg 8 Abonnement / Introduc├ęs

 

Donderdag
20:00-21:30 Alle niveaus volwassenen
Ypenburg · Oeverwallaan 130 Contributie / Proef

 

Omdat onze locaties zijn uitgerust met permanente matten, is er geen sjouwen van matten nodig voor de training. Maar op tijd zijn (op uitzonderingen na) is een beleefdheid jegens de groep en noodzakelijk om voor de eerste keer deel te nemen.

Na de warming-up, waarbij stretching, voetenwerk, centreren en veilig rollen en vallen worden beoefend, trainen we samen met een partner de verschillende Aikido technieken door afwisselend de rol van aanvaller of verdediger uit te oefenen. Door te oefenen met verbinding en interactie maken we ons in de loop van de tijd de fysieke en mentale gesteldheid eigen die het verbinden van tegengestelde bewegingen en intenties mogelijk maakt.

Dit proces wordt verder ondersteund door regelmatig te oefenen met houten zwaarden en stokken om afstanden, lijnen en rotatieassen beter te begrijpen en de martiale aspecten van Aikido te benaderen.

 

Training