Training

Nieuwkomers zijn op elk moment van het seizoen welkom. In het begin is het dragen van comfortabele sportkleding met een lange broek voldoende, of een wit vechtkunstpak indien beschikbaar. Tijdens de Aikido training wordt gewoonlijk Engels gesproken, maar Nederlands is ook mogelijk.

 

  Woensdag
  17:00-18:00   Volwassenen alle niveaus
  18:00-19:00   Volwassenen gevorderden
  Delft · Mekelweg 8 (dojo)   Abonnement

 

  Donderdag   Gratis uitproberen op elk gewenst moment
  20:00-21:30   Volwassenen alle niveaus
  Ypenburg · Oeverwallaan 130 (sportzaal)   Contributie

 

Alle onze locaties zijn uitgerust met permanente matten, dus geen sjouwen van matten is nodig voor de training. Op tijd zijn wordt echter op prijs gesteld, afgezien van uitzonderingen, en is noodzakelijk bij de eerste keer meedoen.

Na de warming-up, waarbij stretching, voetenwerk, centreren en veilig rollen en vallen worden beoefend, trainen we samen met een partner de verschillende Aikido technieken door afwisselend de rol van aanvaller of verdediger uit te oefenen. Door te oefenen met verbinding en interactie maken we ons in de loop van de tijd de fysieke en mentale gesteldheid eigen die het verbinden met tegengestelde bewegingen en intenties mogelijk maakt.

Dit proces wordt ondersteund door regelmatig te oefenen met houten zwaarden en stokken om afstanden, lijnen en rotatieassen beter te begrijpen en de martiale aspecten van Aikido te benaderen.

 

Training